Работно Време:

Пон - Пет, 9:00 - 17:30

+359 898 656 176

+359 897 093 698

Имейл:

ef-stroy@abv.bg

Вътрешни и Външни Щори


ВЪНШНИТЕ РОЛЕТНИ ЩОРИ

 • Външните ролетни щори са слънцезащитен елемент, който се монтира от външната страна на прозорците на самата каса на дограмата или изнесено напред на стената.
 • Функцията им е да спират светлината, топлината, шума и отчасти и праха, идващи отвън.
 • Изработват се основно от алуминии, но в някои от моделите, ламелите могат да бъдат и PVC.
 • Външните ролетни щори към момента са все още най-ефективният слънце защитен елемент, който можете да закупите.
 • Монтажа им е сравнително лесен и могат да се поставят на почти всякакви прозорци.
 • Цветовото разнообразие варира в бяло, дървесна имитация и в цветове от каталога RAL.
 • Управлението им може да бъде механично (ръчно) с въже или автоматично с ел. мотор, който се управлява с бутон или дистанционно.
 • Ролетни Щори
  Външни Щори
  Щори


  Хоризонтални щори

  Най-разпространени и познати са хоризонталните или още познати като “Венециански”. Те се изработват основно от алуминий. Състоят се от корниз с механизъм в него и алуминиеви ламели, подредени на стълбичка от капронови конци. Могат да се вдигат и спускат. Ламелите се въртят в двете посоки като предоставят възможност за различно затъмняване. Има три модела такива щори, определен най-вече от типа на монтажа. Единия е с покриване на част от рамката извън стъклото (т.нар. челен монтаж), втория е точно по стъклото, щората се вгражда между стъклодържачите (вграден монтаж) и третия е щори вградени в самия стъклопакет и управление с магнити отвън. Тези щори (с изключение на варианта в стъклопакета), са най-евтиния вариант за слънцезащита и интериор. Тези щори са изключително устойчиви на слънце. Има богато цветово разнообразие и сравнително кратък срок на изработка.

  Хоризонтални Щори София
  Хоризонтални Щори
  Изработка на Щори


  Руло щори

  Това са щори изработени от специални, промазани платове с висока устойчивост на UV- лъчите. Има основно три модификации. Най-простия вариант се монтира с пластмасови конзоли на касата на прозореца, ролката с плата се фиксира между конзолите. Управлява се с пластмасово синджирче. Щората не е фиксирана и при отваряне на крилата или течение се клати. Втория вариант е доста по красив, функционален и елегантен. При него рулото с плата е в алуминиева кутия и при движението си нагоре или надолу върви в алуминиеви водачи. Алуминиевите детайли могат да бъдат в цвят бял или кафяв. Третия вариант е напоследък силно нашумял - т. нар. щори “Ден и нощ”. При тях плата върви двойно, като в долния край на щората има ал. тръбичка, която служи за тежест и минавайки под нея плата, който е на по-светли и по-тъмни ивици, които се разминават при движението си. Така може да регулирате светлината и видимостта в помещението като прецените колко да се застъпват тъмните ивици. Цветовото разнообразие, релефите и плътността на платовете е много голямо.

  Руло Щори
  Монтаж на Щори
  Щори  Плисе щори

  Този модел също е текстилен и предоставя различни варианти на монтаж и събиране. Тези щори могат да се изработват и за прозорци с неправилни форми. Движението им може да е отгоре надолу или двупосочно в зависимост от модела. Управлението е с въженце и механизъм за отпускане и блокиране, при варианта със спускане на щората отгоре и събирането и само в горно положение при корниза. Варинат с ръкохватка, когато щората се движи отгоре надолу или обратно и може да се събира както в горния край, така и в долния. Щорите могат да бъдат фиксирани към прозореца с корда с цел да не се клатушкат при отваряне. Цветовото разнообразие е голямо, както шарките и плътността на платовете.

  Плисе Щори
  Плисе Щори София
  Монтаж на Плисе Щори  Вертикални щори

  При този тип щори платът е оформен в ленти, висящи вертикално от корниза към пода. В долния край на ламелите има тежести и всяка ламела е свързана със съседните посредством пластмасово синджирче. Ламелите могат да се въртят около оста си в двете посоки като в крайно положение се прихлупват и затварят плътно. В отворено или полуотворено положение може да влиза редуцирано количество светлина. Лентите могат да се събират в единия или другия край или от центъра към двата края на щората. Платовете са различни по плътност, съответно затъмняване, както и релефни форми. Цветовото разнообразие също е изключително голямо. Този модел щори позволяват затваряне на доста големи прозорци от тавана до пода. Често използвани са за окачени фасади или офиси с големи витрини.

  Вертикални Щори
  Вертикални Щори София
  Монтаж на Вертикални Щори  Римски щори

  Римските щори могат да бъдат акцент, допълнение или част от цялостния съвременен интериор. Съвременните римски щори се изработват от красиви платове в разнообразна ценова гама и лесни за употреба механизми. При вдигане на щората, платът се надипля до определената позиция. Стандартно римските щори се изработват с ръчно управление, но има вариант да се направят и с електрозадвижване, което отговаря на изискванията за детска безопасност и удължава живота на Вашите щори. Тези щори, според модела им, могат да се монтират, както на самия прозорец, така и на стената или тавана. Според размера и начина им на монтаж, варират и съответните видове корнизи и механизми за събирани и спускане на щорите.

  Римски Щори
  Римски Щори София
  Монтаж на римски щори
  Вътрешни Щори
  Монтаж на вътрешни щори
  Щори София