Работно Време:

Пон - Пет, 9:00 - 17:30

+359 898 656 176

+359 897 093 698

Имейл:

ef-stroy@abv.bgСТРОИТЕЛНО – РЕМОНТНИ ДЕЙНОСТИ


Гамата от строително–ремонтни дейности, която предлага фирма Ефектив Строй е доста голяма и разнообразна. Ние можем да изпълним цялостни ремонти на жилищни и бизнес сгради, като това ще се случи по най-добрия, бърз и ефикасен начин с високо качество и коректност. Дейностите, които нашите бригади могат да извършват, са:

Обръщане/измазване на прозорци и врати

e дейността, която последва всеки монтаж на нова дограма. Има няколко начина, по които се прави отвътре и отвън, като най-популярните са следните:
* Отвътре най-често се прави с гипсокартон и ръбохранители, но зависи от това дали рамката на прозореца или вратата са вдадени навън и остава ръб за оформяне. Ако рамката е монтирана така, че отива навън и отвътре остава ръб, се лепят ленти от ГК, перпендикулярно на касата на прозореца със застъпване, фугата се запълва с лепило, след което се поставя ръбохранител и се запечатва с друга лента от ГК, която се равнява със стената отвътре. Ако рамката е в една равнина със стената отвътре, тогава просто се шпаклова фугата с гипсово лепило.

* Отвън, пак в зависимост от позицията на касата, вариантите са основно два. Ако касата застъпва навътре в стената, може да се шпаклова тънко само фугата с теракол. Ако остава видим отвън луфт между касата и стената, това пространство се покрива с ленти XPS с дебелина според луфта, така че да покрият луфта и частично да застъпят върху касата. После се поставя ръбохранител с мрежа и се шпаклова с теракол и ако трябва и с минерална мазилка.

Така, освен че се запечатва полиуретановата пяна, която е важно да се предпази от прегаряне, защото е крепежен и уплътняващ елемент, се хидро- и топлоизолира самата фуга.

В последните години все по-популярно става използването на фидроизолационни и паропропускливи ленти, които се монтират отвън и отвътре по цялата периферия на прозореца преди шпакловане и обезпечават на 100% проникването на влагата отвън на вътре, а същевременно осигуряват изпускането на парите от помещението навън, за да се намали конденза.
Обръщане на прозорци
Обръщане на врати
Измазване на прозорци и врати

Къртенето и извозването на строителните отпадъци

обикновено е началото на всеки ремонт. Ние ще го направим бързо, качествено и без излишни поражения с подходящите професионални машини. След това ще почистим и изхвърлим отпадъка със специализиран транспорт.
Къртене
Извозване на отпадаци

Изграждане на стени от газобетон, тухла или гипсокартон.

В зависимост от изискванията на възложителя, както и от спецификата на обекта, можем да изградим външни или вътрешни преградни стени с различни видове материали, с или без изолационни плоскости върху или между тях.
Изграждане на стени от гипсокартон
Изграждане на стени

Сухото строителство

е изключително популярно в съвременните технологии по простата причина, че е бързо, лесно и чисто. С помощта на материали, като гипсокартон, CD и UD профили, каменна вата, EPS, XPS, гипсово лепило и шпакловка, много бързо, лесно и ефективно може да се изграждат преградни стени, стенни облицовки, тавани, декоративни форми и да се вграждат елементи. Преградните стени от двоен ГК и конструкция от поцинковани метални профили с изолация от каменна вата, освен че се правят бързо, са и доста здрави, звуко- и топлоизолиращи. Предстенните и таванните обшивки с ГК и каменна вата придават на старите неравни стени перфектен декоративен вид. Ако се положи и каменна вата между ГК и основната стена, се получава и перфектна изолация. Шпакловането със съвременните шпакловъчни смеси и лепила е лесно, бързо и надеждно.
Сухо Строителство
Окачен таван
Сухо Строителство София

Външна изолация

е този фасаден елемент в строителството, чиято цел е да пази термичния комфорт в сградите. Има различни методи за монтаж и материали, които се ползват в съвременните технологии, но най-често срещаните са изолационните плоскости EPS, XPS и каменна вата. Всеки от тези материали има своята специфична роля и предназначение. XPS или известен още под търговското има Фибран, е материал, който се използва основно за подово изолиране или по фасада, но в подземните части, защото той е с висока плътност и е хидро- и парозадържащ. Има различни дебелини от 1 до 20 см. EPS е един от най-ползваните материали за външно фасадно изолиране, поради ниската си цена, лесния монтаж и добрите си топлоизолационни свойства. Този материал, за разлика от XPS, е по-рехав и паропропусклив. Както и при XPS, плоскостите са с различни дебелини и различна плътност, която се мери в кг./м3. Най-често се използват плоскости с дебелини 5 и 10 см. Плоскостите може да имат и графитни добавки за по-добра изолация и паропропускливост. Може би най-добрият материал за външно изолиране като параметри и трайност е каменната вата. Плоскостите са с различна плътност и дебелина. Монтажът на каменната вата обаче е най-бавен и трудоемък, а цените на този материал, в сравнение с другите, са доста по-високи. Покритието, което се нанася върху изолационните плоскости, се състои от няколко слоя, като първата шпакловка, след като плоскостите се залепят и дюбелират към стената, е Таракол. Втората ръка се нанася минерална, силиконова или полимерна мазилка. Тя придава завършен вид на фасадата и запечатва всички фуги, като не допуска влагата и UV лъчите да достигнат до изолационните материали. Мазилките са много и различни видове. Някои са оцветени, други не. Върху тях финално може да се нанесе и фасадна силиконова боя, която да даде търсения нюанс на фасадата, както и да запечата порите на мазилката.

Монтажът на изолацията обикновено става по два начина – алпийски способ (на въже) и със скеле.
Външна изолация
Монтаж на външна изолация
Шпакловане

Електро инсталации

Ефектив Строй изгражда нови и преработва стари ел. инсталации в жилищни и административни сгради. Извършваме изграждане на инсталации в нови сгради, жилища и офиси, окабеляване, монтаж на ел. табла, монтаж на ключове/контакти, на ел. уреди и осветителни тела, отстраняване на повреди в съществуваща инсталация. Потърсете ни за консултация и оферта.
Електро Инсталации
Изграждане на елекро инсталации
Електро Инсталации София

В и К инсталации

Водопроводът и канализацията във всеки дом или офис са важна част от инсталациите. Добре е те да са направени изрядно, за да функционират продължително време без проблеми. Ние извършваме както изграждане на нови ВиК инсталации в жилища и офиси, така и ремонт и подмяна на стари. Също така монтаж на перални, миялни, бойлери, оборудване за баня, мивки и всичко свързано с вода и канал. Може да разчитате на коректно отношение, бързина и компетентност.
ВиК Инсталации
Канализация
Ремонт на канал

Монтаж на ламиниран паркет и первази

Ако имате нужда от тази услуга, обърнете се към нас за бързо и качествено изпълнение.
Монтаж на паркет
Монтаж на первази

Окачени тавани

Това е един декоративен елемент в жилищата, с който се постига красив естетичен и визуален ефект. Окачените тавани, които правим, са с гипсокартон на конструкция. Може да се направят с изолация (каменна или минерална вата) или без. С тази технология могат да се постигнат почти всякакви декоративни форми и извивки, да се направят различни варианти на вградено осветление, вентилация и озвучаване. Боядисани в различни цветове, декоративните елементи могат да придадат на тавана 3D ефект.
Окачен Таван
Окачен Таван София
Окачени Тавани

Ремонт на баня

Ремонт на старата или оборудване на новата баня е нещо, за което трудно се избира майстор, защото това малко пространство в апартамента или къщата е свързано с най-сложно полагащите се покрития, които освен декоративната си функция имат и много важната роля да задържат влагата. Банята и тоалетната са помещенията в жилището, където се изграждат и трябва да функционират две системи – електро и ВиК. Изключително важно е как ще се направят, за да работят безотказно и безопасно за дълъг период от време. Полагането на стенните покрития, било то фаянсови плочки, мраморни плоскости, PVC или стъклени обшивки изискват прецизна работа. Монтажът на санитарията е завършващият етап от оборудването на една баня. Освен че можем да изпълним всички тези дейности, ние ще ви съдействаме и консултираме във всички етапи от ремонта, за да се получи накрая желания от Вас резултат.
Ремонт на баня
Цялостен ремонт на баня
Ремонт на баня София