Работно Време:

Пон - Пет, 9:00 - 17:30

+359 898 656 176

+359 897 093 698

Имейл:

ef-stroy@abv.bg

КОМАРНИЦИ

Мрежите против насекоми

служат за възпиране проникването на летящите насекоми отвън в жилищата ни. Те са изработени от алуминиева конструкция и мрежа от фибростъкло, която е максимално устойчива на външните влияния и основния враг - UV лъчите. Функцията на всички противонасекомни мрежи е еднаква, но видовете и начинът им на функциониране се различават в зависимост от това на какъв прозорец ще се монтират, с какъв размер ще бъдат и как ще се отварят.

Видовете комарници са следните: врата комарник на панти, комарник за прозорец на панти, стационарен за прозорец, ролетен комарник за врата и прозорец и комарник плисе.

Комарник за врата на панти

Комарник за врата на панти е един от най-често използваните за балконски врати модел. Той може да бъде с обикновени или т.нар. напрегнати панти с пружина. Изработва се от двукамерен профил с ширина от 45 мм. и мрежа от фибростъкло, най-често в сив цвят. Оборудват се с три панти, две дръжки и два магнита. Стандартните цветове са бял и в дървесна имитация (златен и тъмен дъб, венге и махагон). Това не изчерпва цветовото им разнообразие, защото при необходимост алуминиевият профил може да се боядиса прахово в цветовете от каталога RAL. Обезпечават размери в ширина от 40 до 80 см. и във височина от 180 до 240 см.

Комарници
Комарник за врата на панти

Комарниците на панти

Комарниците на панти са често използван модел, поради ниската им цена. Те са подходящи за прозорци със стандартни размери и отваряемост и обезпечават размери в ширина от 40 до 80 см. и височина от 40 до 170 см. Те се изработват от еднокамерен профил с ширина от 25 мм. и мрежа от фибростъкло. Комарниците се оборудват с две или три панти в зависимост от височината им, един или два шнапера и една дръжка. Стандартните цветове са бял и в дървесна имитация (златен и тъмен дъб, венге и махагон). Това не изчерпва цветовото им разнообразие, защото при необходимост, алуминиевият профил може да се боядиса прахово в цветовете от каталога RAL.

Комарници на панти
Комарници София

Стационарен комарник

Този модел е евтин, но не особено практичен. Използва се основно за крила, при които не се налага честото отваряне на комарника. Най-вече се монтират на прозорци, гледащи към тераси с удобен достъп отвън до мрежата. Рамката е от еднокамерен алуминиев профил с ширина 25 мм., която се фиксира с рапидки към касата на дограмата. Мрежата е от фибростъкло. Стандартните цветове са бял и в дървесна имитация (златен и тъмен дъб, венге и махагон). Това не изчерпва цветовото им разнообразие, защото при необходимост, алуминиевият профил може да се боядиса прахово в цветовете от каталога RAL.

Стационарен комарник
Монтаж на комарници

Ролетните комарници

Ролетните комарници са практични и се използват за прозорци, където се налага често отваряне на мрежата. Те се изработват от алуминиеви профили и мрежа навита на руло с пружинен механизъм. Компонентите са рамка от кутия 20/40 мм., водачи и кутия за рулото мрежа, сглобени в рамката. Според това дали комарникът ще се монтира на прозорец или врата, рулото с мрежата се разполага по горната хоризонтала (за прозорец) или по едната вертикала (за врата). Комарниците, които се изработват за врати се разгъват хоризонтално и имат дръжки отвътре и отвън. Тези, които се монтират на прозорци, се спускат вертикално от горе надолу и се отварят само отвътре. Този модел може да обезпечи доста широки отваряеми крила, дори и двукрили прозорци. Размерите, в които варират, са в шир. от 45 до 170 см. и във височина от 45 до 220 см. Този вид комарник, поради това че е сглобен в алуминиева рамка, може да се монтира в комбинация и с външни ролетни щори, пред или зад тях. Може да се монтират както на стандартно отварящи се прозорци, така и на плъзгащи се с механизъм „VW“ и „хармоника“. Стандартните цветове са бял и дървесна имитация (златен и тъмен дъб, венге и махагон). Това не изчерпва цветовото им разнообразие, защото при необходимост, алуминиевият профил може да се боядиса прахово в цветовете от каталога RAL.

ролетни комарници
инсталация на комарници

Комарник плисе

Това е един сравнително нов вид комарник, при който мрежата се събира и разпъва подобно на акордеон. Изключително практичен и лесен за употреба модел. Обезпечава почти всички размери и типове отваряемости. Покриват размери до 3 м. в ширина и до 2,5 м . височина. Може да се монтират както на стандартно отварящи се прозорци, така и на плъзгащи се с механизъм „VW“ и „хармоника“. Стандартните цветове са бял и дървесна имитация (златен и тъмен дъб, венге и махагон). Това не изчерпва цветовото им разнообразие, защото при необходимост, алуминиевият профил може да се боядиса прахово в цветовете от каталога RAL.

Комарник Плисе
Комарници София